POZOR! POZOR! POZOR! POZOR! POZOR! K vaší objednávce nad 1300 Kč dáváme až do 11.12 parfém dle vašeho výběru za půlku při platbě převodem nebo dobírkou. Stačí ho připsat do poznámek k objednávce. Upozornění: Příjímáme objednávky do 11.12, poté tu nebudeme a začneme opět vyřizovat vaše objednávky 26.12. Udělejte si druhé vánoce, jak to dělá každý druhý dnes, budou slevy.
Novinka Efekt lupa
  • 1 z 2
 

Basmati dlouhozrnná rýže premium - Basmati Premium Rice Samad 5 kg

 

Basmati dlouhozrnná rýže premium - Basmati Premium Rice Samad 5 kg. Rodinné balení.


Výborná a kvalitní basmati. Samad zlatá.

Basmati se pěstuje v Indii a Pákistánu v oblasti, kde jsou pole zavlažována vodou z ledovců. Má delší zrna než jasmínová rýže a nelepí. Jde o sypkou rýži s jemným kouřovým aroma a chutí po oříšcích. Chutnat vám bude ke smaženému masu, ale i k pečeným či grilovaným pokrmům. Využijete ji jako přílohu k prakticky všem jídlům, která se obejdou bez omáčky. A to jak těm exotickým, tak evropským. Moc chutná dětem. Samotná i nesolená. Její výhodou je rychlá příprava.
V hindštině Basmati znamená doslova "královna vůní" a tento přídomek vznikl díky jejímu jedinečnému aroma a chuti připomínající oříšek.

Rýže Basmati má nižší glykemický index, tzn. méně kalorií, než běžné druhy rýže a je přirozeně bezlepková. Díky tomu je vyhledávanou potravinou u zastánců zdravé výživy, sportovců a nedílnou součástí redukce váhy a diet.

Nutriční hodnoty rýže Basmati ve 100 g:
Bílkoviny 8,7 g
Sacharidy 81 g
Tuky 0,6 g

Energetická hodnota: 1527 kJ (385 kcal)

Doba vaření: 12 - 14 minut

Výrobce: Pákistán

Uchovávejte v suchu a chladu.

Běžná cena 390 Kč
Ušetříte 70 Kč (–18 %)
320 Kč
   
Kód produktu 956
Kategorie Potraviny
 

Jménem Basmati se nazývá nejušlechtilejší odrůda rýže, pěstovaná na úpatí Himalájí. Již po stovky let je tato rýže šlechtěna v Indii a Pákistánu na místech kde jsou pole zavlažována vodou přímo z ledovců. Obě tyto země mají svůj vlastní druh. V Pákistánu se jí říká Super Kernel Basmati, indická odrůda se nazývá Dehra Dun. Kvalita této rýže však nespočívá pouze v jejím původu a přesné odrůdě, ale také v jejím věku. Správně by Basmati měla být po sklizni alespoň na rok a půl až dva roky uskladněna v suchu a temnu. Poté se očistí a prodá. Tato doba je nezbytná pro vysychání rýže a nízký obsah vody v zrnech je zárukou lepší chuti, nižší lepivosti a také kratší doby přípravy. Zrno je po uvaření mnohem delší než širší, pevné a celkově je rýže sypká, nelepí se a lépe chutná. Při vaření rýže Basmati doporučujeme dodržet postup, který naleznete v sekci Kuchyně. Jen tak budete mít jistotu nejlepšího chuťového zážitku. Jak bylo zmíněno, naše Basmati byla po sklizení uložena dva roky v silech a touto úpravou získala na kvalitě. Díky správnému vysychání ve správném balení se naše Basmati nerozvaří, je chutná a vůní připomíná čerstvý oříšek. Toto balení můžete samozřejmě po spotřebování Basmati rýže využít k libovolným účelům. Ve všech velikostech přímo vybízí ke skladování bylinek, čaje, sušených hub, jako taštička při cestách. Zkrátka uplatnění se vždycky najde.Tímto titulem se právem pyšní nejušlechtilejší odrůda rýže pěstovaná na úpatí Himalájí. Křišťálově průzračná voda stékající z ohromné tající ledovcové masy bohaté na minerály, spolu s čistým ovzduším a v neposlední řadě po staletí trvající píle při šlechtění tohoto nejuznávanějšího druhu, dává rýži Basmati její jedinečný charakter. V Pakistánu se ponechává vyzrát celé dva roky, čímž se plně rozvine její chuť a vůně připomínající oříšek. 

Rýže Basmati je charakteristická dlouhým, štíhlým, kvalitním zrnem. Její typickou výhodou je, že se při vaření nelepí. Je snadno a rychle stravitelná, splňuje zásady zdravé výživy, neobsahuje lepek. Je vynikající při přípravě exotických pokrmů, stejně jako příloha k běžné evropské kuchyni.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: