Vážení zákazníci, pokud máte zájem o zaslání testovací sady 5ti ovoněných papírků, nabízíme zaslání k Vaší objednávce. Stačí jeden objednaný parfémek a my Vám k tomu přidáme testovací proužky, abyste získali bližší představu o sortimentu. Napište nám to do poznámky k objednávce nebo v čase vytvoření objednávky si zavolejte 720973159. Ve čtvrtek a pátek 1.5 a 2.5.2025 je zavřeno.

Džezva 1

310 Kč
Vyprodáno
Můžeme doručit do:
3.6.2025
Položka byla vyprodána…

Džezva 1

Praktická varná nádoba na tradiční příravu turecké kávy. Velikost je 8,5 cm na výšku. Objem 150 ml. Turecká džezva nebo ibrik se pro přípravu kávy používá méně často než metoda překapávání, Chemex a French press. A to je velká  škoda, protože správně připravená 

Detailní informace

DOPRAVA ZDARMA
DOPRAVA ZDARMA
nad 1 800 Kč
PORADENSTVÍ
PORADENSTVÍ
osobně/online
OSOBNÍ ODBĚR
OSOBNÍ ODBĚR
v Praze
DOVOZ PRODUKTŮ
DOVOZ PRODUKTŮ
přímo ze SAE a dalších zemí

Detailní popis produktu

turecká káva je pro její milovníky vždy velmi příjemným a intenzivním požitkem. Všechno to začíná krásnou měděnou nádobou - džezvou. Džezvy s úzkým hrdlem jsou velmi tradiční a jsou klíčem k přípravě dobré turecké kávy.

Ručně vyráběná džezva. Je vyrobena tradiční řemeslnou metodou. Objem: 150 ml  Měď a cín byly preferovány v kuchyni mnoho staletí pro jejich bezpečnost a zdravé vaření. Tyto materiály jsou známé pro vysokou tepelnou vodivost a umožňuje snadný a rychlý ohřev, a tím pádem se také ušetří elektrická energie. Materiál: měď, cín, rukojeť dřevo, plášť - tepaný, vnitřek - potravinářský cín
Objem: 150 ml (velikost se může u jednotlivých kusů mírně lišit)
Průměr dna: cca 7,5 cm
Země původu:
 Indie 
100% ruční výroba
Upozornění: Nádoba není vhodná k přípravě kávy na indukci.

O džezvě:

Vaření kávy v džezvě je jednou z nejstarších metod přípravy kávy. Džezvy - tyto krásné malé konvičky se používaly v horkém pouštním písku v arabských a tureckých kulturách, kde se káva připravovala stovky let, dlouho předtím, než se stala populární na Západě.

Postup je poměrně jednoduchý. Do džezvy se vlije kvalitní voda a dá se pomalu vařit (někdy rovnou i s cukrem - podle libosti). Přidá se velmi jemně mletá káva. Zamíchá se to. Jak se voda začíná vařit, v úzkém hrdle začne stoupat pěna. Džezva se nadzvedne, pěna se vmíchá dovnitř a nádoba se dá znovu zahřívat. Toto se několikrát opakuje. (3x) Poté se nádoba stáhne z ohně a kávová sedlina se usadí. Vaření obvykle trvá nejméně sedm minut, a toto je správný, pomalý a záměrný způsob přípravy kávy. Docílíte tím skutečně správné chuti a aroma kávy.

Výsledná káva je hustá, s intenzivní chutí, s ještě větší usazeninou a „žvýkavostí“ než šálek kávy typu French press. Obvykle se pije v malých množstvích – oblíbeným způsobem podávání jsou šálky demitasse nebo na espresso.

Turecká káva bývá také slazena a kořeněna – do konvice s kávou se přidává cukr a mletý kardamom nebo skořice.

Nezbytné je podávat s kávou i sklenku vody. Často se káva podává s datlemi, fíky, lukumem apod.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz