• 1 z 2
 

Cizrnová mouka Gram flour Bayara 400 g

 

Cizrnová mouka Gram flour Bayara 400 g.


Gram mouka, besan, nebo cizrnová mouka, je mouka vyráběná mletím různých druhů cizrny. Může být vyrobena z bengálské odrůdy cizrny (menší indická desi cizrna) nebo z Garbanzo fazolí (Kábuli chana / Chhole). Je základní složkou kuchyně indického subkontinentu, včetně indické, bangladéšské, barmské, nepálské, pákistánské a srílanské kuchyně. Gram mouka může být vyrobena buď ze syrové nebo pražené cizrny. Pražená odrůda je chutnější, zatímco surová odrůda má mírně hořkou chuť.

Gramová mouka obsahuje vysoký podíl sacharidů, vyšší procento vlákniny ve srovnání s jinými moukami, je bez lepku, a má vyšší podíl bílkovin než jiné mouky.

 

Dostupnost Momentálně nedostupné
39 Kč
Kód produktu 887
Značka Bayara
Webová stránka značky bayara.com/
Kategorie Sušené plody
 

Pokrmy
INDIE

Cizrnová mouka je v velmi populární na indickém subkontinentu, kde se používá k následujícímu:
Sev, Bhajjis (Bhajjis), Bikaneri Bhujia, Bonda, Boondi (Fr.), Čakli, Chila//Dhirda (besan dosa), Dhokla/Chaman
Kadhi (Kadaši), Zunka/Pithala/Pithla
Laddu, Soan papdi
Mysore pak, Pakoras
Papadums, Patra, V Andhra Pradesh, to se používá v kari s cizrnovou moukou, koláče s názvem Senaga Pindi Kura (Telugu: శెనగ పిండి కూర) a je konzumován s Chapati nebo Puri, většinou v zimě na snídani. Chila (nebo chilla), palačinka vyrobená z této mouky, je populární pouliční jídlo v Indii.

JIHOVÝCHODNÍ A VÝCHODNÍ ASIE
Barmské tofu
Jidou liangfen

JIŽNÍ EVROPA
Podél pobřeží Ligurského moře se používá mouka vyrobená z garbanzo fazolí, které jsou jinou odrůdou cizrny, která úzce souvisí s bengálskou cizrnovou moukou, k výrobě tenké palačinky, která se peče v troubě. Toto populární pouliční jídlo se nazývá farinata v italské kuchyni, fainâ v Janově, a je známý jako socca nebo cade ve francouzské kuchyni. Používá se k výrobě panelle, lívanců v sicilské kuchyni. Ve španělské kuchyni je cizrnová mouka přísadou pro tortillitas de camarones. V kuchyni Antakya v Turecku se používá při přípravě hummusu.

SEVERNÍ AFRIKA
V Maroku dělají pokrm nazvaný karan z cizrnové mouky a vajec, který se peče v troubě. Podobné slavnostní jídlo se připravuje v Alžírsku s názvem Garantita nebo Karantita (pochází ze španělského termínu Calentica, což znamená horké). 

JINÁ POUŽITÍ
Ve formě pasty s vodou nebo dahi (jogurt), to je také populární jako obličejový exfoliant v indickém subkontinentu. Při smíchání se stejným množstvím vody může být použit jako náhrada vajíček ve veganském vaření.

Cizrnová mouka Gram flour Bayara 400 g.

Složení: mouka z cizrny 400 g, bezlepková

Od certifikované firmy splňující ISO 9001:2008, ISO 22000:2005, HACCP. Může obsahovat stopy arašídů, sezamu a jiných skořápkových plodů.  

Výživové ukazatele v 100 g výrobku: 

Energie: 1619 kcal/ 387 KJ

Bílkoviny: 22 g

Sacharidy: 58 g, z toho cukry 11  g

Tuky: 7 g, z toho nasycené tuky 0,7 g

Vláknina: 11 g

Sůl: 0,7 g 

Skladujte v suchu a chladnu.

Vyrobeno v SAE.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:

Náš dodavatel sušených plodů, luštěnin a koření. Emirátská firma, výrobce, Bayara přináší přírodní ingredience z celého světa na váš stůl prostřednictvím široké řady sušeného ovoce, datlí, oříšků, koření, bylinek a luštěnin.

Bayara je jedním z předních producentů sušeného ovoce, luštěnin, ořechů a koření na Středním východě. Nabídka této značky zaručuje odpovědné získávání a zpracování přírodních zemědělských surovin, kde se také využívá moderních metod recyklace odpadů.
 

https://bayara.com/about.php