Kabseh kořenící směs Bayara 155 g, 330 ml

 

Kabseh kořenící směs Bayara 155 g, 330 ml.

Specialita.

Kabsa je populární a výtečný pokrm s rýží, které pochází ze Saúdské Arábie, ale je běžně považován za národní jídlo v mnoha arabských státech Perského zálivu. Připravuje se z rýže a masa se spousty koření. Tato kořenící směs od Bayary výrazně zjednodušuje připravu a místo mnoha druhů koření velmi dobře poslouží při vaření této speciality. V zemích, jako je Saúdská Arábie, Kuvajt, Bahrajn, Katar, Spojené arabské emiráty, Omán, Jemen, jižní Irák, Ahwaz a Negev poušť v Izraeli je Kabsa považována za pokrm, který je jim vlastní a natrefíte na něj hlavně v místních tradičních restauracích. Jídlo je také známé jako makbūs/ machbūs. Existuje samozřejmě mnoho variací na kabsa.

79 Kč
   
Kód produktu 995
Značka Bayara
Webová stránka značky bayara.com/
Kategorie Koření
 

Zde jedna z variací na Kabsa.

Jehněčí KabsaKořeněná rýže, jemné jehněčí a opékané ořechy se spojí a vytvoří opravdu chutné a klasické jídlo známé jako Lamb Kabsa.
Ingredience:
1/2 kg až 1 kg jehněčího, nejlíp noha 
1,5 šálky basmati rýže
1 šálek rajčatového pyré (nebo drcených rajčat)
1 velká cibule
2 mrkve (nastrouhané)
1/2 šálku ghee nebo másla
3 lžičky kabsa koření
3 lžičky soli
2 bobkové listy
1 skořice celá
1 sušený citron - lze vynechat
4 kardamomové lusky nebo půl lžičky mletého
1/2 lžičky hřebíčků
2 lžíce piniových oříšků
1/4 šálku kešu oříšků
1/4 šálku nakrájených mandlí

Pokyny:
Nakrájejte velkou cibuli a umyjte, oloupejte a nastrouhejte mrkve. 
Do velkého hlubokého hrnce nalijte 1/4 šálku oleje, vložte nakrájenou cibuli a pečte, dokud cibule nezměkne, asi 5 minut. 1 čajovou lžičkou osolte jehněčí a přidejte do hrnce. Opékejte asi 2 minuty na každé straně. Přidejte dostatek vody na pokrytí jehněčí a nechte vařit po dobu 10 minut.
Slijte vodu z hrnce a nechte jehněčí a cibuli. Přidejte 2 lžíce oleje, mrkve, 2 lžičky koření kabsa, 1 lžičku soli a všechno další koření (bobkové listy, kardamomové lusky, hřebíček, skořicová tyčinka a sušený citron). Opékejte po dobu 5 minut.
Přidejte šálek rajčatového pyré a 4 šálky vody. Vařte zakryté víkem. Nechte vařit asi 45-60 minut, dokud jehněčí není zcela měkké. Tu a tam zamíchejte a přidejte více vody podle potřeby.
Umyjte rýži. Přidejte k vařenému jehněčí, spolu se zbývajícími 2 lžičkami koření kabsa, 1 čajovou lžičkou soli a 2 1/2 šálky vody. Smíchejte vše dohromady velmi dobře a nechte vařit. Po 5 minutách snižte plamen, zakryjte a nechte rýži dovařit asi 15 minut.
Na 2 lžících oleje pečte ořechy asi 2 minuty, dokud mírně nezhnědnou. Naaranžujte maso s rýží na ovalný velký talíř a ozdobte oříšky.

Složení: římský kmín, kardamom, skořice, koriandr, galangal, all spices, černý pepř, hřebíček, citron, kurkuma

Od certifikované firmy splňující ISO 9001:2008, ISO 22000:2005, HACCP.  

Upozornění: Uchovávejte v suchu a chladu. 

Vyrobeno v SAE. 

Výživové ukazatele v 100 g výrobku:

Energie: 56 kcal/ 276 KJ

Bílkoviny: 1,0 g

Sacharidy: 5,4 g, z toho cukry 0,2 g

Tuky: 5,1 g, z toho nasycené tuky 0,0 g

Vláknina: 7,0 g

Sůl: 0,05 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:

Náš dodavatel sušených plodů, luštěnin a koření. Emirátská firma, výrobce, Bayara přináší přírodní ingredience z celého světa na váš stůl prostřednictvím široké řady sušeného ovoce, datlí, oříšků, koření, bylinek a luštěnin.

Bayara je jedním z předních producentů sušeného ovoce, luštěnin, ořechů a koření na Středním východě. Nabídka této značky zaručuje odpovědné získávání a zpracování přírodních zemědělských surovin, kde se také využívá moderních metod recyklace odpadů.
 

https://bayara.com/about.php