Důležité upozornění. S politováním řešíme část našeho sortimentu. Mohli jste si na webu všimnout, že více produktů zmizelo. Je to opravdu zapeklitá situace a je nám líto, že v současné době se sortiment musel takto zúžit. Není to naše vina. Je to z nařízení EU a bylo naší povinností tyto produkty stáhnout z prodeje. Řešíme to a snažíme se co nejrychleji situaci zvládnout. Děkujeme za Vaši trpělivost. Je možné se kdykoliv na nás obrátit s Vašimi dotazy. Ještě jednou se omlouváme, držte nám palce, Doteky orientu.
Novinka Tip Efekt lupa
 

Džezva 1

 

Džezva 1

Praktická varná nádoba na tradiční příravu turecké kávy. Velikost je 8 cm na výšku. Objem 250 ml.

Turecká džezva nebo ibrik se pro přípravu kávy používá méně často než metoda překapávání, Chemex a French press. A to je velká  škoda, protože správně připravená turecká káva je pro její milovníky vždy velmi příjemným a intenzivním požitkem. Všechno to začíná krásnou měděnou nádobou - džezvou. Džezvy s úzkým hrdlem jsou velmi tradiční a jsou klíčem k přípravě dobré turecké kávy.

Ručně vyráběná měděná džezva. Je vyrobena tradiční řemeslnou metodou.

Objem: 250ml 

Měď byla preferována v kuchyni mnoho staletí pro její bezpečnost a zdravé vaření. Materiál je známý pro vysokou tepelnou vodivost mědi a umožňuje snadný a rychlý ohřev, a tím pádem se také ušetří elektrická energie.

Materiál: měď, cín, rukojeť slitina

plášť - tepaná měď, vnitřek - potravinářský cín
Objem: 250ml (velikost se může u jednotlivých kusů mírně lišit)
Průměr dna: cca 7,5 cm
Země původu:
 Turecko

100% ruční výroba

Upozornění: Nádoba není vhodná k přípravě kávy na indukci.

 

Dostupnost Skladem (>1 ks)
225 Kč
   
Kód produktu 734
Kategorie Keramika a jiné
 

O džezvě:

Vaření kávy v džezvě je jednou z nejstarších metod přípravy kávy. Džezvy - tyto krásné malé konvičky se používaly v horkém pouštním písku v arabských a tureckých kulturách, kde se káva připravovala stovky let, dlouho předtím, než se stala populární na Západě.

Postup je poměrně jednoduchý. Do džezvy se vlije kvalitní voda a dá se pomalu vařit (někdy rovnou i s cukrem - podle libosti). Přidá se velmi jemně mletá káva. Zamíchá se to. Jak se voda začíná vařit, v úzkém hrdle začne stoupat pěna. Džezva se nadzvedne, pěna se vmíchá dovnitř a nádoba se dá znovu zahřívat. Toto se několikrát opakuje. (3x) Poté se nádoba stáhne z ohně a kávová sedlina se usadí. Vaření obvykle trvá nejméně sedm minut, a toto je správný, pomalý a záměrný způsob přípravy kávy. Docílíte tím skutečně správné chuti a aroma kávy.

Výsledná káva je hustá, s intenzivní chutí, s ještě větší usazeninou a „žvýkavostí“ než šálek kávy typu French press. Obvykle se pije v malých množstvích – oblíbeným způsobem podávání jsou šálky demitasse nebo na espresso.

Turecká káva bývá také slazena a kořeněna – do konvice s kávou se přidává cukr a mletý kardamom nebo skořice.

Nezbytné je podávat s kávou i sklenku vody. Často se káva podává s datlemi, fíky, lukumem apod.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: