Džezva zlatá 450 ml




Detailní popis produktu
káva je pro její milovníky vždy velmi příjemným a intenzivním požitkem. Všechno to začíná - džezvou. Objem: 450 ml
plášť - tepaná měď, vnitřek - potravinářský cín
Objem: 450 ml (velikost se může u jednotlivých kusů mírně lišit)
Průměr dna: cca 7 cm
Země původu: Indie
Upozornění: Nádoba není vhodná k přípravě kávy na indukci.
O džezvě: Vaření kávy v džezvě je jednou z nejstarších metod přípravy kávy. Džezvy - tyto krásné malé konvičky se používaly v horkém pouštním písku v arabských a tureckých kulturách, kde se káva připravovala stovky let, dlouho předtím, než se stala populární na Západě. Postup je poměrně jednoduchý. Do džezvy se vlije kvalitní voda a dá se pomalu vařit (někdy rovnou i s cukrem - podle libosti). Přidá se velmi jemně mletá káva. Zamíchá se to. Jak se voda začíná vařit, v úzkém hrdle začne stoupat pěna. Džezva se nadzvedne, pěna se vmíchá dovnitř a nádoba se dá znovu zahřívat. Toto se několikrát opakuje. (3x) Poté se nádoba stáhne z ohně a kávová sedlina se usadí. Vaření obvykle trvá nejméně sedm minut, a toto je správný, pomalý a záměrný způsob přípravy kávy. Docílíte tím skutečně správné chuti a aroma kávy. Výsledná káva je hustá, s intenzivní chutí, s ještě větší usazeninou a „žvýkavostí“ než šálek kávy typu French press. Obvykle se pije v malých množstvích – oblíbeným způsobem podávání jsou šálky demitasse nebo na espresso. Turecká káva bývá také slazena a kořeněna – do konvice s kávou se přidává cukr a mletý kardamom nebo skořice. Nezbytné je podávat s kávou i sklenku vody. Často se káva podává s datlemi, fíky, lukumem apod.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.