POZOR: 19. 12. nejzazší termín pro podání na výdejních místech Zásilkovny, aby jste Váš balíček stihli vyzvednout před svátky.

Džezva 450 ml

295 Kč
Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do:
11.12.2023

Džezva 450 ml

Praktická varná nádoba na tradiční příravu turecké kávy. Velikost je 9 cm na výšku. Objem 450 ml. Turecká džezva nebo ibrik se pro přípravu kávy používá méně často než metoda překapávání, Chemex a French press. A to je velká  škoda, protože správně připravená turecká

Detailní informace

DOPRAVA ZDARMA
DOPRAVA ZDARMA
nad 1 800 Kč
PORADENSTVÍ
PORADENSTVÍ
osobně/online
OSOBNÍ ODBĚR
OSOBNÍ ODBĚR
v Praze
DOVOZ PRODUKTŮ
DOVOZ PRODUKTŮ
přímo ze SAE a dalších zemí

Detailní popis produktu

káva je pro její milovníky vždy velmi příjemným a intenzivním požitkem. Všechno to začíná krásnou měděnou nádobou - džezvou. Džezvy s úzkým hrdlem jsou velmi tradiční a jsou klíčem k přípravě dobré turecké kávy.

Ručně vyráběná měděná džezva. Je vyrobena tradiční řemeslnou metodou.

Objem: 450 ml 

Měď byla preferována v kuchyni mnoho staletí pro její bezpečnost a zdravé vaření. Materiál je známý pro vysokou tepelnou vodivost mědi a umožňuje snadný a rychlý ohřev, a tím pádem se také ušetří elektrická energie.

Materiál: měď, cín, rukojeť plast

plášť - tepaná měď, vnitřek - potravinářský cín  
Objem: 450 ml (velikost se může u jednotlivých kusů mírně lišit)
Průměr dna: cca 7,5 cm
Země původu:
 Indie

100% ruční výroba
Upozornění: Nádoba není vhodná k přípravě kávy na indukci.

O džezvě: Vaření kávy v džezvě je jednou z nejstarších metod přípravy kávy. Džezvy - tyto krásné malé konvičky se používaly v horkém pouštním písku v arabských a tureckých kulturách, kde se káva připravovala stovky let, dlouho předtím, než se stala populární na Západě.

Postup je poměrně jednoduchý. Do džezvy se vlije kvalitní voda a dá se pomalu vařit (někdy rovnou i s cukrem - podle libosti). Přidá se velmi jemně mletá káva. Zamíchá se to. Jak se voda začíná vařit, v úzkém hrdle začne stoupat pěna. Džezva se nadzvedne, pěna se vmíchá dovnitř a nádoba se dá znovu zahřívat. Toto se několikrát opakuje. (3x) Poté se nádoba stáhne z ohně a kávová sedlina se usadí. Vaření obvykle trvá nejméně sedm minut, a toto je správný, pomalý a záměrný způsob přípravy kávy. Docílíte tím skutečně správné chuti a aroma kávy.

Výsledná káva je hustá, s intenzivní chutí, s ještě větší usazeninou a „žvýkavostí“ než šálek kávy typu French press. Obvykle se pije v malých množstvích – oblíbeným způsobem podávání jsou šálky demitasse nebo na espresso.

Turecká káva bývá také slazena a kořeněna – do konvice s kávou se přidává cukr a mletý kardamom nebo skořice.

Nezbytné je podávat s kávou i sklenku vody. Často se káva podává s datlemi, fíky, lukumem apod.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
MN Avatar autora | 11.12.2022
Bohužel mi džezva přišla s promáčklím dnem...
DO Avatar autora Doteky orientu (Administrátor) 11.12.2022
Dobrý den, to je nám moc líto. Doufáme, že s tím něco jde dělat. Služby dopravců nemůžeme vůbec ovlivnit. Je nám to líto.
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz