• 1 z 2
 

Koření na ryby - samkeh harra Bayara 155 g, 330 ml

 

Koření na ryby - samkeh harra Bayara 155 g, 330 ml.

Tato kořenící směs je ready for use pro jeden velmi známý libanonský recept na úpravu ryby.

Výsledkem je velmi chutná, tak trochu pálivá ryba.

 

Dostupnost Skladem (> 5 ks)
45 Kč
   
Kód produktu 998
Značka Bayara
Webová stránka značky bayara.com/
Kategorie Koření
 

Samkeh Harra se hodí k hranolkům, hummusu a salátu Tabboule.

Recept: Libanonská Pikantní Tahini Ryba - Samke Harra

Shrnutí: Chutný recept s pečenou rybou v pikantní tahini omáčce

Samke Harra Ingredience (5-6 porcí)
4 libry čerstvého červeného snapperu (druh ryby), filetů nebo celých šupinatých ryb
17 stroužků česneku
1 šálek pasty Tahini
1 čajová lžička chilli prášku
1 šálek syrových piniových oříšků
1 / 2 svazek petrželky (jemně nasekané na oblohu)
1,5 šálky čerstvě vymačkané citronové šťávy
4 šálky vody
1-2 lžíce soli (podle chuti)
5-6 lžic mletého koriandru
Olivový olej
Způsob přípravy:
(nepovinné) Vytřete ryby bílým octem a solí pak opláchněte studenou vodou, aby se odstranil jakýkoliv možný zápach.
Pokud používáte celé ryby, seškrabejte šupiny.
V masírujte do ryb lžíci olivového oleje a pokapejte citronovou šťávou. Pokud opravujete celou rybu, vložte plátky citronu do ryby pro ochucení.
Umístěte ryby na pánev s olivovým olejem a  pečte při dobu 20-25 minut. (lze i v troubě)
V malé pánvi smíchejte 1 šálek piniových oříšků s 1-2 lžíce olivového oleje a lehce opékejte na středním ohni asi 3 minuty nebo dokud to lehce nezhnědne. Buďte opatrní.
Vezměte polovinu piniových oříšků a rozdrťte je. Zbývající nechte pro oblohu.
Česnek rozdrťte nebo rozemlejte a přidejte do hrnce s 1,5 šálky citronové šťávy, pastou Tahini, vodou, solí, koriandrem a chilli papričkami. To je k přípravě omáčky.
Omáčka by měla mít spíše tekutou konzistenci a měla by být příjemnou směsí tahini, česneku a citrónových chutí. Stále míchejte. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte šálek nebo 2 vody a trochu více citronové šťávy.
Přiveďte omáčku k varu, pak už jen prohřívejte, přidejte rozdrcené piniové oříšky. Omáčka se vaří ohromady asi 20 minut.
Jakmile je ryba pečená, položte ji na servírovací talíř, který je nejméně 1 palec hluboký, nalijte vařenou tahini omáčku na ryby, ozdobte jemně nasekanou petrželkou a opečenými piniovými oříšky, podávejte horké s pita chlebem, s hummusem and Tabboule salátem.
Servírování a tipy
Sendvič: Pokud byste chtěli, aby se Samke Harra do sendviče, použijte rybí maso + Tahini omáčka do pita chleba, přidejte salát a rajčata.

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Dieta tagy: S vysokým obsahem bílkovin
Počet porcí (výtěžnost): 5
Kulinářská tradice: Střední východ

Složení: koriandr, nové koření, chilli, bobkový list

Od certifikované firmy splňující ISO 9001:2008, ISO 22000:2005, HACCP.  

Upozornění: Uchovávejte v suchu a chladu. 

Vyrobeno v SAE. 

Výživové ukazatele v 100 g výrobku:

Energie: 223 kcal/ 933 KJ

Bílkoviny: 35,0 g

Sacharidy: 2,0 g, z toho cukry 1,0 g

Tuky: 7,0 g, z toho nasycené tuky 0,0 g

Vláknina: 8,0 g

Sůl: 0,6 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:

Náš dodavatel sušených plodů, luštěnin a koření. Emirátská firma, výrobce, Bayara přináší přírodní ingredience z celého světa na váš stůl prostřednictvím široké řady sušeného ovoce, datlí, oříšků, koření, bylinek a luštěnin.

Bayara je certifikovaná firmy splňující ISO 9001:2008, ISO 22000:2005, HACCP.  

Bayara je jedním z předních producentů sušeného ovoce, luštěnin, ořechů a koření na Středním východě. Nabídka této značky zaručuje odpovědné získávání a zpracování přírodních zemědělských surovin, kde se také využívá moderních metod recyklace odpadů.
 

https://bayara.com/about.php