DOPRAVA S PPL JEN ZA KORUNU, celý březen. Pro osobní návštěvy: Zavedli jsme možnost platby hotovostí přímo u nás ve skladu. Přijďte, vyberte a můžete odejít s nákupem rovnou domů.
 

Džezva 2

 

Džezva 2

Praktická varná nádoba na tradiční příravu turecké kávy. Velikost je 8,5 cm na výšku. Objem 300 ml. Turecká džezva nebo ibrik se pro přípravu kávy používá méně často než metoda překapávání, Chemex a French press. A to je velká  škoda, protože správně připravená turecká káva je pro její milovníky vždy velmi příjemným a intenzivním požitkem. Všechno to začíná krásnou měděnou nádobou - džezvou. Džezvy s úzkým hrdlem jsou velmi tradiční a jsou klíčem k přípravě dobré turecké kávy.

 

 

Dostupnost Momentálně nedostupné
295 Kč
Kód produktu 1510
Kategorie Džezvy
 

Ručně vyráběná měděná džezva. Je vyrobena tradiční řemeslnou metodou.

Objem: 300 ml 

Měď byla preferována v kuchyni mnoho staletí pro její bezpečnost a zdravé vaření. Materiál je známý pro vysokou tepelnou vodivost mědi a umožňuje snadný a rychlý ohřev, a tím pádem se také ušetří elektrická energie.

Materiál: měď, cín, rukojeť slitina 

plášť - tepaná měď, vnitřek - potravinářský cín  
Objem: 300 ml (velikost se může u jednotlivých kusů mírně lišit)
Průměr dna: cca  9 cm
Země původu:
 Turecko

100% ruční výroba

Upozornění: Nádoba není vhodná k přípravě kávy na indukci.

O džezvě:

Vaření kávy v džezvě je jednou z nejstarších metod přípravy kávy. Džezvy - tyto krásné malé konvičky se používaly v horkém pouštním písku v arabských a tureckých kulturách, kde se káva připravovala stovky let, dlouho předtím, než se stala populární na Západě.

Postup je poměrně jednoduchý. Do džezvy se vlije kvalitní voda a dá se pomalu vařit (někdy rovnou i s cukrem - podle libosti). Přidá se velmi jemně mletá káva. Zamíchá se to. Jak se voda začíná vařit, v úzkém hrdle začne stoupat pěna. Džezva se nadzvedne, pěna se vmíchá dovnitř a nádoba se dá znovu zahřívat. Toto se několikrát opakuje. (3x) Poté se nádoba stáhne z ohně a kávová sedlina se usadí. Vaření obvykle trvá nejméně sedm minut, a toto je správný, pomalý a záměrný způsob přípravy kávy. Docílíte tím skutečně správné chuti a aroma kávy.

Výsledná káva je hustá, s intenzivní chutí, s ještě větší usazeninou a „žvýkavostí“ než šálek kávy typu French press. Obvykle se pije v malých množstvích – oblíbeným způsobem podávání jsou šálky demitasse nebo na espresso.

Turecká káva bývá také slazena a kořeněna – do konvice s kávou se přidává cukr a mletý kardamom nebo skořice.

Nezbytné je podávat s kávou i sklenku vody. Často se káva podává s datlemi, fíky, lukumem apod.

Přidat hodnocení
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
MN Avatar autora | 11.12.2022
Bohužel mi džezva přišla s promáčklím dnem...
DO Avatar autora Doteky orientu (Administrátor) 11.12.2022
Dobrý den, to je nám moc líto. Doufáme, že s tím něco jde dělat. Služby dopravců nemůžeme vůbec ovlivnit. Je nám to líto.