Důležité upozornění. S politováním řešíme část našeho sortimentu. Mohli jste si na webu všimnout, že více produktů zmizelo. Je to opravdu zapeklitá situace a je nám líto, že v současné době se sortiment musel takto zúžit. Není to naše vina. Je to z nařízení EU a bylo naší povinností tyto produkty stáhnout z prodeje. Řešíme to a snažíme se co nejrychleji situaci zvládnout. Děkujeme za Vaši trpělivost. Je možné se kdykoliv na nás obrátit s Vašimi dotazy. Ještě jednou se omlouváme, držte nám palce, Doteky orientu.
Novinka Efekt lupa
 

Džezva 2

 

Džezva 2

Praktická varná nádoba na tradiční příravu turecké kávy. Velikost je 8,5 cm na výšku. Objem 300 ml.

Turecká džezva nebo ibrik se pro přípravu kávy používá méně často než metoda překapávání, Chemex a French press. A to je velká  škoda, protože správně připravená turecká káva je pro její milovníky vždy velmi příjemným a intenzivním požitkem. Všechno to začíná krásnou měděnou nádobou - džezvou. Džezvy s úzkým hrdlem jsou velmi tradiční a jsou klíčem k přípravě dobré turecké kávy.

Ručně vyráběná měděná džezva. Je vyrobena tradiční řemeslnou metodou.

Objem: 300 ml 

Měď byla preferována v kuchyni mnoho staletí pro její bezpečnost a zdravé vaření. Materiál je známý pro vysokou tepelnou vodivost mědi a umožňuje snadný a rychlý ohřev, a tím pádem se také ušetří elektrická energie.

Materiál: měď, cín, rukojeť slitina 

plášť - tepaná měď, vnitřek - potravinářský cín  
Objem: 300 ml (velikost se může u jednotlivých kusů mírně lišit)
Průměr dna: cca  9 cm
Země původu:
 Turecko

100% ruční výroba

Upozornění: Nádoba není vhodná k přípravě kávy na indukci.

 

Dostupnost Skladem (>1 ks)
290 Kč
   
Kód produktu 1510
Kategorie Džezvy
 

O džezvě:

Vaření kávy v džezvě je jednou z nejstarších metod přípravy kávy. Džezvy - tyto krásné malé konvičky se používaly v horkém pouštním písku v arabských a tureckých kulturách, kde se káva připravovala stovky let, dlouho předtím, než se stala populární na Západě.

Postup je poměrně jednoduchý. Do džezvy se vlije kvalitní voda a dá se pomalu vařit (někdy rovnou i s cukrem - podle libosti). Přidá se velmi jemně mletá káva. Zamíchá se to. Jak se voda začíná vařit, v úzkém hrdle začne stoupat pěna. Džezva se nadzvedne, pěna se vmíchá dovnitř a nádoba se dá znovu zahřívat. Toto se několikrát opakuje. (3x) Poté se nádoba stáhne z ohně a kávová sedlina se usadí. Vaření obvykle trvá nejméně sedm minut, a toto je správný, pomalý a záměrný způsob přípravy kávy. Docílíte tím skutečně správné chuti a aroma kávy.

Výsledná káva je hustá, s intenzivní chutí, s ještě větší usazeninou a „žvýkavostí“ než šálek kávy typu French press. Obvykle se pije v malých množstvích – oblíbeným způsobem podávání jsou šálky demitasse nebo na espresso.

Turecká káva bývá také slazena a kořeněna – do konvice s kávou se přidává cukr a mletý kardamom nebo skořice.

Nezbytné je podávat s kávou i sklenku vody. Často se káva podává s datlemi, fíky, lukumem apod.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: